Els Abruços. Gran Sasso d’Italia. Terra antiga.


Del 23/08/2019 al 30/08/2019
8 dies
per persona 1180
 • Del 23/08/2019
  al 30/08/2019
 • 8 dies
 • Mitja pensió.
 • NOVETAT
 • Natura
 • Història

 • Clara Ros

Descripció

Els Abruços. Gran Sasso d’Italia. Terra antiga.

Situat al centre d’Itàlia, els Abruços (l’Abruç o Abruzzo) s’estenen del cor dels Apenins a la mar Adriàtica. Un territori muntanyós i salvatge. Després del terratrémol que destrossà les vides de tants dels seus habitants, i ja restaurades la major part dels edificis que es van afonar, ara renaix per oferir-nos el millor d’una terra plena d’emocions. Hem seleccionat la millor part de les meravelles que ens regala el país, tant artístiques com paisatgístiques, centrant-nos en la part muntanyosa i més fresca de la regió. Els Abruços ens descobriran una altra Itàlia, salvatge, pura i essencial.

Inclou

 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 04/02/2019

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 23/07/2019

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 30 €
 • Habitació individual + 170 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora de francés i Història de l'art..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1180 € + 72 € de taxes


Programació

23 agost. Arribada i nit a Roma

Concentració a les 20:15 a l’aeroport de Manises. Vol directe València-Roma. Hotel a Fiumicino. 1 nit. Sopar.

 

24 agost. Als peus del mont Velino. La Màrsica

L’antiga colònia romana d’Alba Fucens va ser fundada el 303 aC en un lloc de gran bellesa paisatgística. En visitarem les restes, així com la veïna església medieval de San Pietro, amb un ambó del segle XII i fundada sobre l’antic temple d’Apol·lo. Dinarem a Avezzano. Després visitarem una joia medieval als Abruços: la solitària Santa Maria in Valle Porclaneta. Formava part d’un antic convent. L’església del segle XI ha conservat tot l’esperit benedictí. Hotel rural als afores de l’Aquila. 4 nits. Sopar.

 

25 agost.  La vall de l’Aquila

Les ruïnes de l’antiga ciutat sabina d’Amiternum han deixat com a senyal del seu esplendorós passat les restes del teatre, amb una càvea d’acústica perfecta excavada al costat d’un tossal. Després les grutes de Stiffo, una risorgenza del tipus càrstic. Dins de les grutes descobrirem el llac negre, la sala de la cascada, etc. Després dinar. A la vesprada visitarem la ciutat de l’Aquila. En un estat de restauració molt avançat podrem gaudir entre d’altres de Santa Maria de Collemaggio, San Bernardo, el castell espanyol, etc. Sopar.

 

26 agost. Als peus del Gran Sasso

A prop de l’Aquila es troba una regió que als peus del gran Sasso ens regala grans sorpreses. Al recòndit poble de Bominaco descobrirem dues de les meravelles del viatge, l’oratori afrescato de San Pellegrino, així com l’església de Santa Maria Assumpta. Ambdues formaven part d’un complex monàstic benedictí construït per ordre de Carlemany. Els pendents del Sasso ens duran a poblets de conte com San Stefano di Sessanio o Rocca Calascio i les seues vistes espectaculars. Sopar.

 

27 agost. El Gran Sasso. Rei dels Abruços

El Gran Sasso d’Itàlia és la muntanya dels Abruços. Ens hi aproximarem recorrent el Campo Imperatore, altiplà d’altitud i fons d’un llac prehistòric on, a 2.200 m, es troba un observatori astronòmic. Des d’allí i en 40 min d’ascensió, amb poca dificultat per a persones sense problemes de mobilitat, ens portarà al refugi Duc degli Abruzzi. Vistes que lleven l’alé. Vesprada lliure a l’Aquila. Sopar.

 

28 agost.  Abruzzo verd. Sulmona

Deixarem la part del Gran Sasso per dirigir-nos cap a l’est dels Abruços per visitar el llac de Scanno, el més suggeridor i visitat de la regió. Ocupa una conca a 922 m sobre el nivell del mar i es troba als peus dels frondosos boscos de la Muntanya Gran, a la frontera del Parc dels Abruços, Laci i Molise. Després Sulmona, la ciutat natal d'Ovidi, la descobrirem fent una bella passejada que ens portarà a descobrir-ne la riquesa monumental. Hotel a Sulmona. 2 nits. Sopar.

 

29 agost. La Maiella

A la primeria del segle XII, les abadies de l’orde del cister es propaguen ràpidament pels Abruços. Farem una visita a algunes de les més importants, totes al peu de la Maiella, serra muntanyosa que els serveix de teló. Santa Maria in Arabona conserva els frescos originals a la capella del Sant Sepulcre. L’abadia de San Clemente a Casauria va ser consagrada en 1105, en què destaca el fascinant portal. Farem una passejada per les gorges del riu Orfento i el poble de Caramanico Terme. Un lloc màgic. Sopar.

 

30 agost. De Sulmona a Roma

Acabarem el viatge als Abruços visitant, a prop de Sulmona, el santuari itàlic d’Hèrcules Curino, que es trobà en iniciar les excavacions a la casa d’Ovidi, que era natural de Sulmona.  Celano guarda el castell Piccolomini. En 1463, Antonio Todeschini Piccolomini, nebot del papa Pius II va ser investit per Ferran d’Aragó comte de Celano. Aquest reprén la construcció del castell per transformar-lo en palau residencial fortificat. A la vesprada vol Roma-València. Arribada a València cap a les 22:00 h.

 

 Visitarem