Berlín i Postdam. Els llacs de Mecklemburg.


Del 05/08/2019 al 12/08/2019
8 dies
per persona 1150
 • Del 05/08/2019
  al 12/08/2019
 • 8 dies
 • Avió
 • Clàssic
 • Història
 • Arquitectura

 • Xavier Vidal

Descripció

Berlín i Postdam. Els llacs de Mecklemburg.

El gran director Rainer W. Fassbinder va dirigir l'any 1980 la sèrie basada en la novel·la de Döblin: Berlin Alexanderplatz. En ella es narra la tràgica història de Franz Biberkopf, que ix de la presó i es proposa portar una vida "decent", això és impossible, ja que es vorà devorat pel submón del Berlín dels anys 20. És aquesta ciutat l'escenari de Fassbinder i Döblin, que són tres personatges per una mateixa història. La volem descobrir. En aquest viatge i visita a Berlín caminarem pels seus carrers amb entusiasme, aturant-nos en les seues façanes, davant una geografia humana inigualable. La gran capital alemanya ha aconseguit sobreviure i recompondre's segle darrere segle, reinventant-se. I com el protagonista de la novel·la ens deixarem arrossegar per la nova vitalitat del Berlin d'inicis del segle XXI.

Inclou

 • Guia FPR
 • Avió
 • Itinerari en Bus
 • Assegurança de viatge
 • Hotel i desdejuni
 • 3 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 04/02/2019

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 11/07/2019

Opcions

 • Assegurança cancel·lació + 30 €
 • Habitació individual + 255 €

Guia

Ens acompanyarà:

Xavier Vidal
Arqueòleg i investigador.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1150 € + 86 € de taxes


Programació

5 agost. València-Berlín

Concentració a les 11.00 h a l’aeroport de Manises. Vol València-Berlín. Trasllat a Berlín. Presa de contacte amb la ciutat. Hotel a Berlín. 7 nits. Sopar.

 

6 agost. Berlín Unter Den Linden. Una perspectiva berlinesa

Començarem la visita a Berlín fent una llarga passejada per la principal avinguda i el centre de la ciutat, que ens portarà des de Hasckesche Höfe fins al Reichstag, passant per l’avinguda Unter den Linden, l’Atenes vora el riu Spree. Tot al llarg d’aquest itinerari se situen els monuments que han donat renom a Berlín: l’Arsenal, que és el més bell monument barroc del nord d’Alemanya; l’Òpera, els museus; la catedral de Sankt Hedwigs; la nova Guàrdia, edifici que es deu al mestre del classicisme alemany Friedrich Schinkel; i la porta de Brandenburg de 1790 per Carl Gotthard Langhans, que s’inspirà en l’acròpoli d’Atenes. Podem visitar el Reichstag a la vesprada (per lliure).

 

7 agost. Berlin Occident. La ciutat contemporània. De Mitte a Kreuzberg

Hui farem un recorregut per a gaudir de l’arquitectura moderna i contemporània que, des de la reunificació ha anat omplint Berlín de meravellosos edificis i increïbles perspectives. Començant des de la porta del Reichstag, veurem la Paul Löbe haus, el Bundeskanzleramt, l’ambaixada suïssa, Schloss Bellevue, i una rastrera d’ambaixades que ens portaran a la Postdammer platz. Les ruïnes de l’estació de tren Anhalter Banhoff ens obriran les portes del vital barri de Kreuzberg. Visitarem per lliure el Museu Jueu. Temps lliure.

 

8 agost. Illa dels museus. Acròpoli prussiana

L’anomenada Illa dels Museus es troba al bell mig del riu Spree. Va ser nomenada per la Unesco Patrimoni de la Humanitat: el Pergamon Museum, un dels millors del món, dedicat a l’art antic guardià de l’altar de Pergam. L’Altes Museum, obra de l’arquitecte alemany Schinkel, és una imponent construcció barroca inspirada en el Panteó de Roma. Atresora els mosaics de la Vil·la Adriana i el bust de Nefertiti. A la vesprada, podem fer opcionalment una navegació pel riu Spree. Temps lliure.

 

9 agost. Berlín Alexanderplatz. Scheunenviertel

La plaça que va descriure en la seua novel·la Alfred Döblin va adoptar la imatge actual en l’època socialista. Recorrerem el centre de l’antic Berlín Oriental, on podrem veure la font de l’Amistat, o la Fernsehturm, torre construïda per a demostrar la superioritat tecnològica de la RDA, a què es pot pujar per assaborir una panoràmica de la ciutat. Continuarem descobrint el Berlín oriental: Ephraim Palais, Mokenmarkt, etc. El barri de Scheunenviertel ha recobrat els últims anys la seua vitalitat. Temps lliure al barri.

 

10 agost.  Postdam i Charlottenburg.

Des de la creació del regne de Prússia Potsdam ha sigut seu reial i guarnició militar. És al segle XVIII quan Frederic el Gran va ordenar construir la major part dels edificis que ara podem admirar. El disseny d'aquesta"vila reial "intenta contenir un romanticisme i un historicisme que per moments es desferma amb un desplegament de tots els motius que un dia ompliren de contingut el paisatge europeu”. Equilibre estrany entre el militarisme més "prussià" i la "recuperació" d'un món perdut. Dediquem un llarg migdia a aquesta meravella que anomenem Potsdam.  A la vesprada el barri de Charlotensburg  on es trova la famosa plaça Savigny.

 

11 agost . Els Llacs de Mecklenburg. Rheinsberg.

Excursió en Bus. Formant una planícia coberta de boscos i llacs aquest districte lacustre de Mecklenburg és un dels més salvatges i millors conservats del país. Els seus vastos paisatges de verds pins, fajos, bedolls  i fleixos amb horitzons amples formen un paradís pels amants de la natura. Farem un passeig en barca pel llac Müritz i visitarem la relaxada i antiga ciutat de Waren. A la vesprada ens aturarem per gaudir el Castell-palau de Rheinsberg.

 

12 agost.  Berlín Occidental.

Matí lliure per a passejar tranquil·lament Berlín.   A mig dia trasllat a l’aeroport. Vol Berlín-València. Arribada a València 19:00h.Visitarem