Àustria. Al fil del Danubi. Viena, Salzburg,...


Del 23/08/2018 al 31/08/2018
9 dies
per persona 1220
 • Del 23/08/2018
  al 31/08/2018
 • 9 dies
 • Avió
 • Història
 • NOVETAT

 • Enric M. Català

Descripció

Àustria. Al fil del Danubi. Viena, Salzburg,...

L’art barroc a Àustria no és aquella “perla irregular amb deformacions”, que és el significat estricte de l’adjectiu. Al contrari, es tracta d’un art amb un classicisme que juga sobre la delicadesa dels colors i la forma arquitectònica. Els edificis austríacs són a la vegada sòlids i esvelts. Amb una elegància plena i contundent. Us presentem el viatge Al fil del Danubi per descobrir l’Àustria des de la vora del Riu que l’articula, que li dóna sentit, que la fixa al moviment. Amb aquest periple us portarem a gaudir de les joies que el temps i la història ens ha anat deixant tot al voltant del riu que marcava el limes, la fi de la romanitat. Descobrirem l’Àustria més autèntica, més monumental, a través de les grans abadies, resposta catòlica a la contrareforma, dels seus pobles vinculats a la vora d’aquest Nil del nord amb les dolces vinyes del Wachau –patrimoni de la humanitat– i de les grans ciutats que miren intensament el pas de les aigües danubianes. Sense oblidar llacs i muntanyes que omplin l’horitzó ni deixar de gaudir, per a arredonir el viatge, d’un deliciós i magnífic strudel.

Inclou

 • Assegurança de viatge
 • Guia FPR
 • Avió
 • Allotjament i desdejuni.
 • Itinerari en Bus
 • Hotel
 • 4 Mitjes Pensions

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 21/03/2018

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 18/07/2018

Opcions

 • Habitació individual + 250 €
 • Assegurança cancel·lació + 25 €

Guia

Ens acompanyarà:

Enric M. Català
Pintor, Belles arts i Filòleg.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1220 € + 100 € de taxes


Programació

23 d’agost. Klosterneuburg. L’Escorial barroc

Concentració a les 04:30 h a l’aeroport de Manises. Vol a Viena via Frankfurt. Arribada a Viena. Visita a Klosterneuburg. Als afores de Viena, es tracta d’una xicoteta ciutat, seu de l’antiga dinastia austríaca dels Babenberg, que alberga una de les abadies barroques més espectaculars d’Àustria: l’Stift. Es troba situada a la part alta de la ciutat i, per bé que fundada en època medieval pels agustins amb el corresponent estil romànic, va ser renovada al segle XVIII a partir del projecte de D.F. d’Allio i Joseph Fischer von Erlach, amb la idea d’un nou Escorial austríac. De l’abadia caldria destacar, en el transsepte de l’església, l’anomenada Leopoldskapelle, que guarda les relíquies de Leopold III amb les pintures al tremp més antigues d’Àustria, així com la biblioteca amb més de 170 mil volums, el Kaiserzimmer, el Marmorsaal, la sala Terrena, etc., i la galeria d’art amb les peces més importants de l’abadia. Sopar. Hotel a Krems an der Donau. 2 nits.

 

24 d’agost. Wachau, una vall patrimoni de la humanitat

Encetem la jornada explorant aquest racó de la vall del Danubi. Farem una tranquil·la passejada per la bella ciutat de Krems an der Donau. Situada a la vora esquerra del riu Danubi, entre famoses vinyes, posseeix un conjunt de notables monuments d’interés històric i artístic. La porta de la ciutat, del 1480 sobremuntada d’un campanariet del XVIII, ens portarà a l’Obere Landstrasse, via principal de la ciutat, que ens mostrarà les seues cases amb les típiques teulades de doble aiguavés: gòtiques, renaixentistes, barroques. Entre l’entramat ciutadà també podrem veure el Körnermarkt, i la parroquial de Sant Veit... Després, continuarem recorrent la vall i ens detindrem a Dürnstein, ciutat que és més famosa pel seu ruïnós castell, on Ricard Cor de Lleó passà el seu captiveri a Àustria en tornar de la croada. Visitarem l’església barroca. A la vesprada, ens dirigirem a l’abadia benedictina de Gottweig. Anomenada el Montecassino austríac, va serreconstruïda al principi del segle XVIII per J.L. von Hildebrandt. Menció especial mereixen la pintura al fresc de l’apoteosi de Carles VI, tan del gust de l’època, i la interessant col·lecció de pintures i escultures. Des del seu restaurant podrem gaudir d’unes esplèndides vistes de la contornada.

 

25 d’agost. Linz. Tradició i modernitat

Eixirem al matí cap a la ciutat de Linz, i farem una parada en l’església de Sonntagberg, grandiós barroc entre verdíssims tossals, i una passejada per la deliciosa Waindhofen an der Ybss, en què el rellotge de la fortificació, anomenada Stadtturm, marca les 11.45 hores sempre, ja que és l’hora de la victòria sobre els turcs. En acabant, en arribar a Linz, dedicarem la vesprada a descobrir-la.
Linz és la capital de l’alta Àustria. Fundada pels romans en aquell limes, era i és un encreuament de vies fluvials. Amb nombroses galeries d’art, museus i el futurista Ars Electronica Center, així com una ciutat vella a la vora del Danubi i considerada una de les més belles d’Àustria, serà explorada per parts i tranquil·lament. Destacarem del conjunt el Hauptplatz, la seu del govern estatal, el Landhaus, l’Alter Dom, que és una antiga església jesuïta convertida en catedral i la Neuer Dom, la cocatedral més gran d’Àustria. No podem deixar de veure l’Ars Electronica, museu de mons virtuals. Hotel a Linz. 2 nits.

 

26 d’agost. Melk

Grein, xicoteta vila dominada pel castell Greinburg, que encara pertany als avantpassats dels actuals monarques anglesos, la família Saxònia-Coburg-Gota, del castell destaca el bell pati. Després de passejar pel poble i polsar la vida a la vora del riu, ens dirigirem a la gran abadia de Melk, o més prompte ciutat abadia, a la vora esquerra del riu. Fundada en el remot segle XI pel duc Leopold II amb monjos benedictins, suportà, gràcies a la seua primitiva fortificació, les envestides turques, fins que, ja fora de perill, fou remodelada en l’imperant estil que anomenem barroc pels grans artistes d’aquesta època a Àustria: Prandtaure, Von Erlach, Minggenast i altres. De l’abadia destaquen la biblioteca, decorada al fresc, la sala de marbre, els crucifixos de Melk i l’espectacular església monàstica. No oblidem les gegantines vistes sobre el centre d’Àustria.

 

27 d’agost. Del Danubi als Alps. Lambach i Steyr

Al matí anirem a gaudir dels frescos romànics de Lambach. A la vora del riu Traun, la ciutat de Lambach va prosperar pel comerç de la sal. És allí on els benedictins fundaren una abadia reconstruïda –com és comú arreu del país– amb l’estil barroc, però en aquest cas ha conservat els frescos originals del segle XI, amb un regust bizantí, i que són considerats dels més valuosos del romànic. Després passejarem per la ciutat de Steyr, que ha aconseguit conservar intacta la ciutat vella. Sopar. Hotel a Der Abtenauer. 3 nits.

 

28 d’agost. Salzburg. La Roma dels Alps

Mozart odiava Salzburg, mentre que, en canvi, el gran geògraf alemany Humboldt la considerava –junt amb Constantinoble i Nàpols– una de les ciutats més belles del món. Modelada pels arquitectes italians i pels seus “senyors” els prínceps arquebisbes, ha aconseguit amb el seu barroc, que ho impregna tot, la música culta i el gust refinat, marcar-se una personalitat absolutament única. I tot açò per les riqueses acumulades en gran part pel comerç de la sal. Gaudirem del descobriment de la ciutat amb un itinerari que ens portarà per les places i estrets carrers de la ciutat vella: la Residenz, palau dels arquebisbes de la ciutat; el Getreidegasse, el carrer on va viure Mozart; la Franziskarnerkirche, fabulosa església franciscana dissenyada per l’arquitecte Fischer von Erlach; o la catedral de Sant Rupert, entre altres punts d’interés. A la vesprada, pujarem a la fortalesa Hohensalzburg, que conserva l’aspecte del s. XVI amb la cambra daurada i amb unes vistes espectaculars de la ciutat. Sopar.

 

29 d’agost. Salzburg. La ciutat de mozart

No importa que Mozart no amara Salzburg, perquè Salzburg, la seua ciutat natal, és l’exaltació plena de la seua memòria. Tots els racons, places i cafés són d’alguna forma un homenatge al músic. Visitarem al matí el castell de Mirabell, de 1606, molt a prop del centre i que va ser el regal del príncep arquebisbe Wolf Dietrich a la seua amant Salomé Alt, hui seu de l’Ajuntament de la ciutat. Conté uns jardins barrocs, de què fa uns quants anys van reconstruir una part a l’antic estil italià. Després tindrem temps lliure amb la possibilitat de gaudir d’alguns dels espectacles musicals que a l’estiu inunden l’oferta d’aquesta meravellosa ciutat. Sopar.

 

30 d’agost. Salzkammergut. Entre llacs i muntanyes

Visitarem aquest dia la regió que s’anomena Salzkammergut, terra de llacs i muntanyes a l’est de Salzburg, terra de ritmes lents i colors musicals envoltats d’una natura formidable, país que va veure la història d’amor entre Francesc Josep i Sissí, agumentada any rere d’any per pel·lícules i novel.les. Ens encantarà voltar pel bell poble de Sankt Wolfgang, a la vora del llac, meta de pelegrinatges des del segle XII i amb una església gòtica en què es conserven obres mestres, com ara el retaule pintat i esculpit l’any 1481 i l’altar barroc amb més de cent estàtues. Una volta fora del poble, ens espera el funicular de l’Schafberg que ascendeix a 1.783 m d’altitud i d’on podrem veure mitja Àustria. No oblidarem en el nostre camí la fotogènica Hallstatt. Té aquesta vila església del s. XV i un passat mític, ja que va ser ací on començà a extraure’s la sal fa 5.000 anys. Una de les curiositats de Hallstatt és la capella amb 1.200 calaveres pintades amb dissenys florals. Mamprendrem el camí cap a Viena a la vesprada. Hotel a Viena. 1 nit.

 

31 d’agost. Viena. Un etern vals

Acabarem el nostre viatge a Àustria fent una breu però intensa visita a la seua capital: Viena. Com un tast per a un viatge més profund, ens deixarem portar a través del cor medieval de la ciutat, la Innere Stadt, i que conserva noms tan suggeridors com el carreró del Vinagre, el carrer dels Forners, dels Canissers, etc. No deixarem d’admirar la catedral de Sant Esteve ni tampoc de passejar al voltant del “ring”, artèria que envolta aquesta ciutat nova, en què podrem admirar el Rathaus –l’ajuntament– o el Burgtheater, el parlament amb ressons de l’àtica, i el palau imperial o Hofburg. Trasllat a l’aeroport. Vol Viena – València via Zuric. Arribada a València cap a les 23.00 h.

 

 Visitarem