Iran. Un Orient llunyà. Teheran, Isfahan, Yazd...


Del 13/04/2017 al 22/04/2017
10 dies
per persona 2280
 • Del 13/04/2017
  al 22/04/2017
 • 10 dies
 • Avió
 • Pensió completa.
 • Pensió Completa

 • Santi Tormo

Descripció

Iran. Un Orient llunyà. Teheran, Isfahan, Yazd...

La gran ruta de l’imperi persa. Hem seleccionat el bo i millor dels 7.000 anys de patrimoni acumulat de l’imperi persa, començant a Shiraz, capital cultural i artística de l’Iran, pàtria dels millors poetes perses, vivint dos dies en la gloriosa i refinada capital dels safàvides, així com a ¥azd, on es perpetua la religió zoroàstrica, sense deixar de banda la trepidant i moderna Teheran. Ens hi presentarem com a devots admiradors de les restes d’aquell món antic, asseguts damunt de les ruïnes de la que va ser meravella del món, Persèpolis.

Inclou

 • Hotel
 • Itinerari en Bus
 • Guia FPR
 • Totes les excursions.

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 08/11/2016

Opcions

 • Habitació individual + 530 €
 • Assegurança cancel·lació + 55 €
 • Visat + 50 €

Guia

Ens acompanyarà:

Santi Tormo
Arquitecte tècnic, professor i restaurador de monuments.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 2280 € + 236 € de taxes


Programació

14 abril. València-Teheran.

Concentració a les 15 h a l’aeroport de Manises. Vol a Istanbul. Hotel a Teheran 2 nits.

15 abril. Teheran.

Visita de la capital de l’Iran, en destaquem el Museu Arqueològic, que guarda meravelles de totes les èpoques des de la prehistòria fins als sassànides, dels mongols a la conquesta àrab, una passejada per la increĠble història del paísſ el Palau de :olestan amb la sala del tron de marbre, i la sala dels espills; el Palau Sadabad. Vesprada, l’autèntic i viu basar Tajrish, així com el mausoleu de l’imam ¬ade Tajrish.

16 abril. La casa dels reis mags

Eixida a la fantàstica Isfahan, travessant deserts, i detenint-nos a Kashan, fundada en època de la dinastia sassànida (segles III-VII aC). Una llegenda medieval contava que els reis mags venien d’aquesta ciutat oasi. Gaudirem de la visita a la madrassa, una casa tradicional i el jardí de Fin, paradigma del jardí persa. Hotel a Isfahan; 3 nits.

17 abril. Isfahan, la meitat del món

Visitarem la fantàstica Isfahan, de la qual el viatger Pierre Loti va dir: «Amb aquests tons blavosos, tan poderosos i tan estranys que considerem com a pedres precioses, Palau de Safir, esplendor inabastable de fades». Potser hi ha ciutats més místiques, més secretes o més subtils, però cap iguala amb esplendor aquesta, la que va ser anomenada «la meitat del món».

18 abril. L’altra meitat de la meitat

Ens endinsarem al barri armeni d’Isfahan, protegit pel xa Abbas I, que gaudeix d’una independència administrativa i judicial. Del període del monopoli de la seda, daten almenys tretze esglésies. Visitarem la catedral Vank, la gran mesquita del divendres, una de les més importants de l’art islàmic i l’històric pont Kadju.

19 abril. Fangs plens de vida

Eixida a la màgica Yazd, travessant el desert de Kavir. Ens aturarem a Nain, en la ruta de les caravanes que creuaven el desert. A la vila es conserva la ciutadella de Nain i la mesquita. Ens detindrem a Meybod, bressol de la dinastia auzaýàrida. Aquesta xicoteta ciutat conté restes de fortificacions, un magnífic colomer monumental i un karavansaray-ye. Hotel a Yazd 2 nits.

20 abril. La nóvia del desert

Yazd, oasi al bell mig del desert de Kavir, una mar d’arena i sal, encreuament de comerciants i viatgers, cruïlla de dos mons, laberint d’atovó, conté meravelloses mesquites, madrasses, jardins perses, així com les relíquies de les Torres del Silenci, record de l’antiga religió zoroàstrica.

21 abril. Un sabor d’eternitat

Eixida a Pasargada, on Ciro el Gran va fer construir el seu palau, i el conegut Tron de Salomó. Tot seguit, Persèpolis, el centre econòmic i administratiu l’època aquemènida, detindrem el temps per gaudir de la ciutat que va ser testimoni de la grandesa de l’imperi persa, descobrint les tombes d’Artaxerxes II i d’Artaxerxes III, així com els baixos relleus de l’època sassànida i la fascinant necròpolis. Hotel a Shiraz 2 nits.

22 abril. Inspirador de poesia

Amb una universitat molt activa, Shiraz ha prosperat industrialment, sense oblidar els monuments històrics del segle XVIII. Passejarem entre els grandiosos edificis: el mausoleu de Saadi, la tomba de Bafiz, la ciutadella Uarimĩhani, i l’esplèndid basar de la capital, inspirador de la poesia persa dels segles XIII i XIV.

23 abril. Shiraz-València

Trasllat a l’aeroport. Vol a Istanbul-València. Arribada a les 16.00 h

 Visitarem