Geòrgia. Passió per les muntanyes del Caucas.


Del 03/08/2018 al 14/08/2018
12 dies
per persona 1650
 • Del 03/08/2018
  al 14/08/2018
 • 12 dies
 • Gran viatge
 • Natura
 • Avió
 • Mitja pensió.
 • Arquitectura

 • Santi Tormo

 • Guia Local.

Descripció

Geòrgia. Passió per les muntanyes del Caucas.

Àsia o Europa? Al fil dels dos continents la República de Geòrgia desplega una vitalitat de què pocs països gaudeixen. Situada entre les serralades del Gran Caucas i el Petit Caucas, entre el mar Negre i (quasi) el mar Caspi, presenta un patrimoni artístic i cultural de primera magnitud. Pocs països tan xicotets posseeixen una quantitat d’influències tan gran: grecs, perses, turcs, russos... Aquesta història turbulenta ens ha deixat en memòria una varietat  fantàstica d’esglésies, algunes de les quals situades en llocs impossibles i decorades amb frescos medievals d’una qualitat única. Castells, monestirs i esglésies amb unes  arquitectures sorprenents i màgiques. El nostre periple a l’antiga Ibèria ens portarà a descobrir el millor del país a través d’un patrimoni ric i omnipresent i d’uns paisatges espectaculars i verges. Finalment, hi afegirem l’amor al vi –els georgians sostenen que és en el seu país on es va descobrir la viticultura– i a la música coral. Sakartvelo

Inclou

 • Guia FPR
 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Avió
 • Assegurança de viatge
 • Itinerari en Bus
 • Hotel

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 21/03/2018

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 03/07/2018

Opcions

 • Habitació individual + 310 €
 • Assegurança cancel·lació + 60 €

Guia

Ens acompanyarà:

Santi Tormo
Arquitecte tècnic i restaurador de monuments.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1650 € + 100 € de taxes


Programació

3 d’agost. Vol València-Tbilisi

Concentració a les 15:30 a l’aeroport de Manises. València-Tbilisi, via Istanbul. Arribada i trasllat a l’hotel. Hotel a Tbilisi. 2 nits.

 

4 d’agost. Tbilisi. Caucas cosmopolita

La cosmopolita capital del Caucas ens espera per a ser descoberta. Començarem per la ciutat vella, amb les esglésies de Metekhi (s. XIII), Anxiskhati del s. VI, i Sioni (s. VI-VII); i donarem una ullada a la fortalesa de Narikala, que domina la capital. No deixarem de banda una passejada per l’avinguda central Rustaveli i el Museu Nacional de Geòrgia on podem trobar els meravellosos tresors d’or de la Còlquida. Sopar.

 

5 d’agost. Un sabor asiàtic. De la Roma georgiana a la xicoteta Àsia

Al matí eixirem cap a Mtskheta –antiga capital i centre religiós de Geòrgia– Patrimoni de la Humanitat. Visitarem la catedral de Svetitskhoveli (S. XI), amb la relíquia de la túnica de Crist. Després, el monestir de Jvari (VI-VII). El viatge continuarà a Akhaltsikhe, capital de la Meskhètia. Regió amb un inconfusible sabor asiàtic, aquesta ciutat va ser fins no fa molts anys una antiga ciutat cosmopolita de l’imperi Otomà. Visita al centre i sopar. Hotel en Akaltsikhe. 1 nit.

 

6 d’agost. Vàrdzia-Borjomi. Vida oculta

En 1185, la reina Tàmara ordena la construcció d’un complex monàstic al cor de Vàrdzia, ciutat cova. En el seu apogeu més de 50.000 persones hi vivien. Va ser la plaça forta de la cristiandat davant l’empenta de l’imperi Otomà i de l’islam (S. XII-XIII). La visitarem i ens meravellarem del lloc i de la seua història. Després, anant cap a l’oest farem una aturada en el parc de Borjomi, on es troben fonts d’aigües termals. Sopar. Hotel a Tskaltubo. 1 nit.

 

7 d’agost. Svanètia. Coves i cims. Cap al Caucas

Visitarem aquest dia les coves de Prometeu, una de les meravelles naturals de Geòrgia: espectaculars estalactites i estalagmites, així com cascades petrificades d’un quilòmetre i mig. Farem després, i en direcció a Mèstia, una aturada en la presa d’Enguri. Continuarem el camí cap al cor del Caucas. La regió de Svanètia. Holtel a Mèstia. 2 nits.

 

8 d’agost. Svanetia - Ushguli. El Caucas salvatge

Farem una excursió cap a la vila d’Ushguli, situada a més de 2.000 metres d’altitud, és considerada com l’assentament humà més elevat d’Europa. El poble es troba als peus de Shkhara, un dels cims més alts del Caucas. Aquesta comarca està coberta de neu sis mesos a l’any. Passarem pels poblets de Kala, Khe Iguri i al final s’arriba a Ushguli un dels pobles més remots de Geòrgia i un dels més autèntics amb les seues torres medievals per tot arreu. Podrem –si l’oratge ho permet– agafar el telefèric al mont Zuruldi. Sopar.


9 d’agost. Monestir de Gelati i Bagrati.  Valls i monestirs

El viatge de tornada cap a Kutaisi ens deixarà paisatges que lleven l’alé. Anirem a veure dos monestirs que són patrimoni de la humanitat. El monestir de Gelati, del segle XII, amb algunes de les esglésies més elegants de Geòrgia, una harmonia de colors i formes. Després, la catedral de Bagrati, ruïna fotogènica construïda al segle XI pel rei Bagrat III i que és una de les catedrals pilar del país. Sopar. Hotel a Tskaltubo. 1 nit.

 

10 d’agost. Gori-Uplistsikhe-Ananuri-Gudauri. Fills de la història

Continuarem el viatge de nou cap a l’est; pròxima visita: Gori –el cor de la regió de Kartli–. Ciutat origen de Stalin, guarda un museu dedicat a la seua memòria, al costat del qual hi ha el vagó de tren amb què recorria l’extinta URSS. La cova d’Uplistsikhe –la ciutat de Déu– és un dels més antics establiments humans al Caucas. La vila es va desenvolupar el primer mil·lenni abans de Crist i va ser contínuament habitada fins al segle XX. Encara conserva cellers, forns, teatre, etc. Continuarem amb el descobriment del monestir d’Ananuri, amb meravelloses vistes del llac i amb fascinants gravats. Sopar. Hotel a Gudauri. 1 nit. (2.200 m)

 

11 d’agost.  Gudauri-Kazbegi-Tbilisi. Altures sagrades.

En desdejunar, eixirem cap al Kazbeg. (5.047 m). Passarem el port de Jvari –la Creu– de 2.400 metres, tots absorts per la grandiositat del Caucas, recorrent la “via militar”, com la batejaren els russos en època zarista. En arribar a Kazbegi, pujarem amb vehicles tot terreny fins a l’església de la Santíssima Trinitat de Gergeti, vistes sense competència (2.170 m). Ja a la vesprada, tornarem a Tbilisi. Sopar. Hotel a Tbilisi. 1 nit.

 

12 d’agost. Tbilisi. Alaverdi-Gremi-Telavi. Sabors georgians

Allargarem el viatge fent una incursió a la famosa regió vinícola del país: la Kakheti. Visitarem el monestir d’Alaverdi, per a després continuar a Gremi, on veurem la ciutadella reial i l’església dels Arcàngels. Ens hi esperarà una degustació de vins de les diferents varietats, també una classe magistral sobre la preparació del pa georgià i del dolç típic nacional el Xurchkhela. Tornarem a Telavi. Sopar. Hotel Telavi. 1 nit.

 

13 d’agost Sighnaghi-Bodve-Tbilisi. La vall màgica

De tornada a Tbilisi, visitarem Signagi, la perla de la Khakhetia, amb un panorama sobre la vall del riu Alazani meravellós. Signagi posseeix un castell amb 23 torres, i ens transporta com per encanteri al passat medieval del país. El Caucas està sempre al fons. Pel camí, no deixarem de veure el monestir de Bodve. Arribarem a temps a Tbilisi per a poder gaudir d’un sopar amb espectacle folklòric. Sopar. Hotel a Tbilisi. 1 nit.

 

14 d’agost. Dia de tornada

Trasllat a l'aeroport. Vol Tbilisi-València, via Istanbul. Arribada a València a les 12:30.Visitarem