EGIPTE. LA FORMA DE L'ETERNITAT.


Del 05/02/2018 al 15/02/2018
11 dies
per persona 1495
 • Del 05/02/2018
  al 15/02/2018
 • 11 dies
 • Mitja pensió.
 • Avió
 • Gran viatge

 • Vicent Climent

 • Guia Local.

Descripció

EGIPTE. LA FORMA DE L'ETERNITAT.

L'any 1798 el jove Napoleó Bonaparte proposà al Directori començar una campanya a Egipte i Síria per protegir els interessos comercials de França. Llavors en arribant davant les piràmides digué: Soldats ...40 segles ens contemplen. Volem que 40 "i dos"segles després aquestes mateixes piràmides ens contemplen a nosaltres. Us proposem descobrir o redescobrir L'Egipte, "la mare del món", el "don del Nil". Des del segle XV viatge únic i irrepetible, tant ple d'imatges que és difícil poder assimilar d'un cop totes elles. Des de fa 7000 anys que la humanitat transita aquesta terra de màgia que com un riu de temps ha vist passar les vides de tantes civilitzacions; l'Egipte faraònic amb totes les seues meravelles, la conquesta grega d'Alexandre el Gran succeït pels Ptolemeus i la seua darrera reina, la ja mítica Cleòpatra, Roma i la seua descendència: Bizanci, amb els cristians inundant el desert de fe. L'islam i la seua capital "la victoriosa" és a dir, El Caire, fatimís i Mamelucs, croats, Turcs, francesos, anglesos, alemanys i amb tots ells una plèiade de científics, buscadors de tresors, diletants, escriptors, rics i famosos...  Sereu testimonis de l'eco de tots ells en aquest periple pel país del Nil. Obrim els ulls i davant les piràmides per a poder entendre el refrany àrab: l'home té por al temps  i el temps només té por a les piràmides.

Inclou

 • Mitja Pensió tots el dies.
 • Guia FPR
 • Itinerari en Bus
 • Vaixell
 • Assegurança de viatge
 • Hotel

Inscripcions

  Inscripcions obertes des del 30/11/2017

Reunió Informativa

  La reunió informativa serà el 19/01/2018

Opcions

 • Visat + 30 €
 • Assegurança cancel·lació + 35 €
 • Habitació individual + 230 €

Guia

Ens acompanyarà:

Vicent Climent
Història de l'Art.

També vindrà amb nosaltres:

Guia Local.
.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1495 € + 230 € de taxes


Programació

Dia 5 febrer. Eixida. El Caire.

Eixida a les 8:00 h. de Nuevo Centro. Trasllat a l’aeroport de Barajas. Vol directe MAD – EL CAIRE. Hotel a El Cairo. 3 nits. Sopar.

 

Dia 6 febrer. Escales al cel. Les Piràmides.

Després del desdejuni i de bon matí encetarem el viatge per eixir d'excursió a la descoberta dels vestigis de l'Imperi Antic, primer gran període de la civilització egípcia. A 25 km de la capital es troba Sakkara,  la necròpolis reial i civil més important  i que ens ofereix els primers exemples de la construcció de  piràmides, com la  del rei Djeser, obra d'Imhotep i  que ens permetrà explicar el pas progressiu de mastaba a piràmide. Ja després de Memphis, la capital de l'imperi antic, visitarem en l'altiplà de Gizeh les tres grans piràmides -Keops, Kefren i Mikerinos, amb la mirada vigilant de l'esfinx. Sopar.

 

Dia 7 de febrer. El Caire. La ciutat de les Passions.

La ciutat d'El Caire, megalòpolis de més de 9 milions d'habitants, i coneguda pels Cairotes com "la mare del món", ens descobrirà en aquest dia la Ciutadella de Saladí, que guarda la mesquita de Mohammed Alí d'època otomana, i d'on tindrem unes vistes magnífiques de la ciutat. Després coneixerem  el  bulliciós basar de Khan el Khalili, amb milers de xicotetes tendes amb el regateig continuu dels clients. No ens deixarem de banda el Museu Egipci de la ciutat, obra decimonònica de l'arquitecte francés Marcel Dougnon i guardiana de més de 12.000 meravelles, entre elles el tresor de Tutankamon. Sopar.


Dia 8 de Febrer. Un suau aroma de te.

Ja de matí farem maletes, i encara gaudirem de la visita a la Mesquita del Soltà Al-Ashraf Qaytbay, ordenada construir el 1468, i que és un dels més grans exponents de l'art mameluc. Visitarem el Palau de "El Manial, obra decimonònica orientalista, així com una església copta. Dinar a restaurant local. A la vesprada agafarem el vol a El cairo-Assuan. Arribada a l'Hotel a mitjanit. Hotel Assuan. 1 nit.


Dia 9 de febrer. Els vigilants del temps.

Del aeroport d'Assuan agafarem un vol de curta durada a Abu Simbel. Descobrirem els dos immensos temples rupestres d'Abu Simbel, edificats a major glòria de Ramsés II i la seua esposa Nefertari i que en ser posada en marxa la presa d'Assuan hagueren de ser salvats amb una campanya internacional i reconstruïts pedra a pedra no gens lluny del seu emplaçament original. El naos del gran temple és tocat dues vegades a l'any pel sol en llevar-se. També gaudirem dels meravellosos baixos relleus de la famosa batalla de Kadeš entre els hitites i els egipcis. Després tornarem amb un altre vol a Assuan per embarcar en el nostre vaixell. Dinar. Acabarem el dia amb un passeig amb falua pel riu Nil. Cabina al creuer. 3 nits.
 

Dia 10 de febrer. Meravelles sobre l'aigua.

Durant molts anys vila fronterera als confins de l'Egipte amb el Sudan, Assuan fou la residència dels Governadors d'Elefantina. Al matí visitarem el temple de Philae, salvat de les aigües després de la construcció de la presa d'Assuan, i on el culte de la deessa Isis va persistir fins al final de l'antiguitat. Trobarem en el deliciós temple l'esplendor del  pati porticat, els pilons i el seu elegant Quiosc. Després començarem la navegació pel Nil detenint-nos a la seua vora per gaudir del temple de Kom Ombo, consagrat a les divinitats níliques,Sobek i Haroeris. Sopar i dinar al creuer.

 

Dia 11 de febrer. La vida al Nil

Navegant pel Nil visitarem al matí Edfu, antiga capital de l'alt Egipte i que posseeix un dels temples millors conservats del país, consagrat al deu falcó Horus, representant l'arquetip de temple Egipci. Eixa vesprada visitarem els temples de Karnak i Luxor. Luxor, ciutat construïda sobre les runes de l'antiga Tebes, va ser la seu del poder dels poderosos monarques que després d'haver vençut els Faraons d'Heracleòpolis, al nord, feren de la ciutat la capital dinàstica Egípcia. Visitarem el conjunt de Karnak, dominat pel gran temple dedicat al deu Amon. Aquest lloc és un dels més importants conjunts arqueològics del món. Sopar i dinar al creuer.
 

Dia 12 de febrer.  Hathor i la Precessió dels Equinoccis.

Deixarem el vaixell per traslladar-nos al nostre hotel a Luxor i fer el dia d'excursió als temples de Dandara i Abidos. El temple de Dandara, a 65 km de Luxor, un dels millors conservats d'Egipte, està dedicat a la deessa Hathor, i no va ser acabat fins  ben avançada l'època romana, on es continuava el culte mistèric. És d'aquest temple el meravellós zodíac egipci que es trova al Louvre. També visitarem Abidos, amb el seu gran temple i necròpolis. Hotel a Luxor. 1 nit. Sopar.

 

Dia 13 de febrer. Perspectiva d'eternitat.

Aquest matí passarem a la part occidental del Nil, per descobrir la vasta necròpolis on els sobirans i nobles del Nou Imperi es feren soterrar en hipogeus dins la muntanya amb un mobiliari funerari luxós i abundant. A Der-el-Bahari admirarem el temple funerari de la reina Hatxepsut, així com la vall dels reis i els colossos de Memnon. A la vesprada vol a El caire. Hotel El caire. 2 nits. Sopar.

 

Dia 14 de febrer. Cel amb minarets.

De nou a El Caire, aprofundirem en el descobriment d'aquesta increïble ciutat. Hui visitarem per acabar el nostre viatge les meravelles de l'art islàmic que encara ens queden: La mesquita d'Ibn Tulum,  la més antiga de la ciutat i que guarda similituds a la famosa de Samarra, la mesquita Rafai, i un passeig per la fantàstica via Al Muizz, d'un quilòmetre de llargària que va des de la porta Al Futuh a la porta Zuwayla, i que segons UNESCO guarda la major col·lecció d'art islàmic del món. Temps lliure.Sopar.

 

Dia 15. Tornada.

Trasllat a l'aeroport. Vol El Caire- Madrid. Arribada a València cap a les 20h.Visitarem